Pályázatok
2014-2020 LEADER pályázatai

2014-2020 LEADER pályázatai

 

LEADER pályázati felhívások és ezek mellékleteinek elérhetősége - hol keressük őket?

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület (ZZSZ HACS) Helyi Fejlesztési Stratégiájában nevesített pályázati kiírások felhívásai hiteles formában kizárólag a Magyar Államkincstár (MÁK) oldalán érhetők el 2017. október 31-től! 2017. november 30. után a nem gazdaságfejlesztési célú felhívások közzététele is megtörtént, így a ZZSZ HACS mind a 6 db pályázati felhívása elérhető itt!

A pályázati felhívásokata következőképpen lehet megtalálni:

1. Kattintsunk az alábbi linkre (vagy írjuk be a böngésző keresőjébe és nyomjunk egy ENTER-t!) https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

2. A bejövő "VP Leader – Helyi felhívás kereső" oldal Helyi Akciócsoport legördülő menüjét nyissuk meg (katt a nyílra!), majd válasszuk ki a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület-et (katt a névre).

3. Ezután kattintsunk a "Keresés" gombra! Ha jól csináltuk, akkor megjelenik a ZZSZ HACS valamennyi kiírt pályázati felhívása!

4. Ha tudjuk, hogy ezek közül melyik érdekel minket, akkor csak annyi teendőnk van, hogy a jobb oldali "Letöltések" gombra kattintunk. Ekkor egy két elemből álló legördülő menü jelenik meg! A lehetőségek közül (Felhívás letöltése / Felhívás mellékletei)bal egérgombbal történő kattintással tudunk választani, mely hatására megindul a letöltés!

2018.01.09.


MÁK tájékoztató a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) minősítés megállapításához és a partner és kapcsolt vállalkozások meghatározásához

A MÁK közzétette tájékoztatóját a fenti témakörben ami azért bír különös fontossággal, mert a LEADER pályázatok támogatottjai vállalkozási szinten csak és kizárólag mikrovállalkozások lehetnek! Korábban egyszerű volt a képlet ennek meghatározása kapcsán, most azonban a partner és kapcsolt vállalkozások fogalmának beemelésével kissé megbonyolódott a helyzet. Ebben a zűrzavarban igyekszik rendet vágni a MÁK tájékoztatója! Kérünk minden érintettet, hogy figyelmesen olvassák át az alábbi linken elérhető tájékoztatót!

MÁK tájékoztató

 

2018.02.09.

 


Hol érhetők el a MÁK-MVH regisztrációhoz szükséges dokumentumok?

A korábbi regisztrációs kötelezettség a 2014-2020-as VP pályázati rendszerben sem változott, így a LEADER pályázatok esetében is kötelező elem, nélküle gyakorlatilag nem is lehet támogatási kérelmet benyújtani! Éppen ezért jó tudni, hogy a regisztrációhoz kapcsolódó dokumentumok, ezek kitöltési útmutatója hol is érhető el pontosan! Ebben szeretnénk most egy kicsit segíteni!

Jelen állás szerint a MÁK weboldala a kiindulási alap, ahol a site felső menüsorában, a jobb szélen találhatjuk meg az "Ügyfélnyilvántatás" menüt! Kattintsunk erre!

A megjelenő új oldalon egymás alatt több, az ügyfélnyilvántartással kapcsolatos hír olvasható. Ezek közül keressük ki a "Hatályos ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok és kitöltési útmutatók" (ez jelenleg a legelső bejegyzés) elnevezésűt! Itt az összes hatályos nyomtatvány és a hozzá tartozó útmutató elérhető, innen kell hát kiválasztani a megfelelőt!

Javasoljuk, hogy a regisztrációt most kérő ügyfelek egyúttal jelszó iránti kérelmet is nyújtsanak be, mivel erre az elektronikus felületre történő első belépéskor szükségük lehet!

A fenti oldal tartalma közvetlenül itt érhető el: ugrás a MÁK oldalára

 

2018.02.09.


Segítség az elektronikus pályázati felület eléréséhez

Az elektronikus pályázati felület MÁK-MVH regisztrációs szám, ügyfélkapu (és első belépéskor jelszó) birtokában érhető el az alábbi módon:

 


írjuk be a böngészőbe a MÁK webcímét: http://www.allamkincstar.gov.hu/
  1. A bejövő oldalon válasszuk a "Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés" menüpontot, kattintsunk rá!
  2. A megjelenő új oldalon lefelé kell görgetnünk a képernyőt, hogy feltűnjön (jobb oldalon) a "Elektronikus ügyintézés" menüpont, amire rá kell kattintanunk. Ezután a felbukkanó új oldalon ezt a szándékunkat meg is kell erősítenünk az "Alkalmazás megnyitása" menüpontra való kattintással.
  3. Most lesz szükség az ügyfélkapus felhasználói névre és jelszóra, mivel a megjelenő oldal jobb oldalán található "Bejelentkezés" menüpontra való kattintáskor ezt kéri a rendszer!
  4. Ezután már az elektronikus felület jelenik meg, ahol több leugró listán keresztül juthatunk el a LEADER helyi felhívásokhoz az alábbiak szerint:
5. A megjelenő új lapon láthatjuk a korábban beadott és megkezdett pályázatainkat, vagy az "Új kérelem" ikonra kattintva újat is kezdhetünk! A megkezdett pályázatoknál a "Folytatás" gomb segítségével a korábbi munkánkat érhetjük el!
6. Új kérelem indításakor a megjelenő ablakban válasszuk ki a legördülő listából annak a LEADER HACS-nak a nevét, amelynek a felhívására pályázatot kívánunk benyújtani, majd kattintsunk a "Keresés" menüpontra. Ekkor az érintett HACS valamennyi élő kiírása kilistázódik. Az "Indítás" paranccsal beléphetünk az adott felhívás adatlapjába és kezdhetjük a pályázat elkészítését, a "Letöltések" paranccsal pedig a pályázati felhívást és annak mellékleteit érhetjük el!

2018.02.09.


A pályázati felhíváson kívüli fontos dokumentumok - ÁÚF / Felhasználói kézikönyv - Elektronikus felület használatához és e-kérelem benyújtásához

Az Általános Útmutató a LEADER helyi akciócsoportok által meghirdetett helyi felhívásokhoz c. dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF) célja, hogy a meghirdetésre kerülő helyi felhívások tekintetében tájékoztatást nyújtson a támogatást igénylőkre vonatkozó általános feltételekről. Ebben olyan fontos követelmények szerepelnek, mint például az építési beruházások alkalmával kötelezően alkalmazandó komplex, projekt arányos akadálymentesítés. Éppen ezért kérünk minden pályázót, hogy alaposan tekintsék át ezt is a benyújtás előtt!

Az ÁÚF a MÁK honlapjáról ide kattintva tölthető le: ÁÚF

 

A "Felhasználói kézikönyv - Elektronikus felület használatához és e-kérelem benyújtásához" című dokumentum - nevéhez illően - az elektronikus felületen való eligazodásban segíti a pályázókat. A felhasználói kézikönyv a MÁK oldalán itt érhető el: Felhasználói kézikönyv

 

2018.02.22.


Építési Normagyűjtemény - ÉNGY

Azok, akik rutinos pályázók és a 2007-2013-as ciklusban is már nyújtottak be támogatási kérelmet, biztosan meglepődtek azon, hogy az Építési Normagyűjtemény már nem található meg a MÁK-MVH honlapjának Alkalmazások menüpontjában. Az ÉNGY nem tűnt el, csak átkerült az ügyfélkapuval védett elektronikus ügyintézői felületre, azon belül is az "Elektronikus kérelemkezelés" menüpontba. Ide kattintva a legördülő menü legalján találjuk az ÉNGY böngészőt! Vagyis, tervezők is csak MÁK-MVH regisztráció és ügyfélkapu birtokában érik el az ÉNGY felületet!

Amikor a tervezők elkészítik az ÉNGY kódos költségvetést, akkor ezt a pályázati felület "Építés" füle alatt rögzíteni is kell. Ez sok ÉNGY tétel esetén nem egy ingergazdag tevékenység, ezért elkészült egy úgynevezett ÉNGY import segédlet, ami tulajdonképpen egy excel tábla. Ebbe beírva az építés sorszámát, az ÉNGY kódokat, a hozzáju tartozó mennyiségeket és azt, hogy elszámolható-e a tétel egy gombnyomással egy, az elektronikus pályázati felületbe importálható file-t tudunk generálni!

Az ÉNGY import segédlet itt érhető el: ÉNGY import segédlet

 

2018.03.20.


Kötelező tájékoztatás, kötelező nyilvánosság

Már a LEADER pályázatok elkészítésekor fontos azzal tisztában lenni, hogy minden nyertes pályázat esetén milyen kötelező nyilvánossággal, tájékoztatással kapcsolatos előírások vannak. Ezek költségei általában betervezhetők magába a prpojektköltségvetésbe! Az IH külön dokumentumban foglalta össze az e témakörre vonatkozó előírásokat, követelményeket, mely erre a linkre kattintva érhető el: VP 2014-2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató.

Az IH közreadott egy táblagenerátort is, melynek segítségével webes felületen mi magunk is leszerkeszthetjük táblánkat! A táblagenerátor itt érhető el: Táblagenerátor.

 

2018.06.12.

 

 

 


NAV tevékenységlekérdező és TEÁOR kalkulátor

Az adózónak a 1893/2006/EK rendelet szerint bejelentett és nyilvántartott tevékenységi köreit lehet a NAV honlapjának ezen menüpontja alatt elérni! Mindez az árajánlatok jogosultsági szempontú ellenőrzése kapcsán lehet segítség a pályázók számára.

 

Ugrás a NAV tevékenységlekérdezőbe!

 

2018.08.07.

 


E-cégjegyzék / gazdasági társaságok cégadatainak lekérdezése

Az Igazságügyi Minisztérium a gazdája annak az adatbázisnak, amelynek révén le tudjuk kérdezni valamennyi magyarországi székhelyű gazdasági társaság cégnyilvántartásban szereplő nyilvános adatát! Mindez szintén az árajánlatok kontrollálása szempontjából lehet fontos a pályázók számára!

 

Ugrás az e-cégjegyzékbe!

 

2018.08.07

 

 

 


Egyéni vállalkozók adatainak lekérdezése

Online nyilvántartásban lekérdezhetők az egyéni vállalkozók legfontosabb adatai. Ehhez nem kell mást tudnunk, mint az egyéni vállalkozó nyilvántartási számát vagy az adószámának első 8 karakterét! Mindezek birtokában lekérdezhetjük az egyéni vállalkozó legfontosabb adatait, tevékenységei köreit!

 

Ugrás az egyéni vállalkozók nyilvántartásába!

 

2018.08.07


E-beszámoló / gazdasági társaságok online bevallásainak lekérdezése

Ugyancsak az Igazságügyi Minisztérium égisze alatt lehet elérni a bevallásra kötelezett gazdasági társaságok bevallásait, mérlegeit. Az online adatbázis segít abban, hogy az ajánlatot adó cégeket kontrollálni tudjuk működés szempontjából!

 

Ugrás az e-beszámoló lekérdezéshez!

 

2018.08.07

 

 


 

31/2018. (V. 30.) számú Kincstár Közlemény "a Vidékfejlesztési Program keretében nyújtandó támogatás igénybevétele iránti kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tájékoztatásról"

A MÁK hivatalos weboldalán elérhető a 31/2018. (V.30.) számú közlemény, mely a pályázók számára ad tájékoztatást a kifizetési kérelemek ügyintézésével kapcsolatban! Ajánljuk ezt mindenkinek a figyelmébe, akik bármiféle VP - akár LEADER - támogatással kívánnak elszámolni a MÁK felé!

 

A közlemény itt érhető el: 31/2018. (V.30) Kincstári Közlemény és mellékletei

 

2018.08.10.

 


NYDR LEADER pályázati  GYIK

A nyugat-dunántúli LEADER szervezetek elkezdték egy közös Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) adatbázis létrehozását a LEADER pályázatokkal kapcsolatban. Bár minden HACS esetében eltérő tartalmú pályázati felhívások jelentek meg, ennek ellenére a kérdések és az ezekre érkezett válaszok mindenki számára tanulságos lehet, érdemes átolvasni azokat!

Az NYDR GYIK ide kattintva érhető el!

 

Érdemes megvizsgálni az állásfoglalás időpontját, mert előfordult már olyan eset, amikor az IH vagy a MÁK revideálta korábbi álláspontját.

 

2018.09.21.

 


NAK őstermelői nyilvántartás elérése

A Nemzeti Agrár Kamara tagjairól elektronikus nyilvántartást vezet. Ebben az adatbázisban kontrollálni tudjuk valamennyi fontos adatunkat. Belépni a rendszerbe az alábbi linken lehet az őstermelői kártya bal alsó sarkában található kártyaszám első 7 számjegyének segítségével.

Belépés a NAK őstermelői adatbázisba

 

2019.02.26.

 

 


Segítség hiánypótlás (HP) elkészítéséhez

Hol érhetjük el a HP felületet, hogyan nyithatjuk meg azt?

 

AMikor benyújtásra került a támogatási kérelem (TK), akkor ezt MÁK regisztráció birtokában, ügyfélkapus hozzáféréssel lehetett megtenni! Most pontosan ugyanezen adatokra lesz szüksége minden érintettnek!

Első lépésként nyissuk meg a MÁK oldalát! Ugás a MÁK oldalra (katt a szövegre!)

Ezt követően navigáljunk el az alábbiak szerint az "Elektronikus ügyintézés" almenühöz! Ezt úgy tehetjük meg, hogy a főmenüből kiválasztjuk "Mezőgazdaság és vidékfejlesztés"-t, majd egy kicsit lejjebb görgetve az oldalt megjelenik az "Elektronikus ügyintézés" menüpont, amire rá kell kattintani! Ekkor a rendszer kér egy imételt megerősítést (Alkalmazás megnyitása) - kattintással tegyünk ennek eleget!

Ezzel már az elektronikus felületen is vagyunk, most már csak be kell lépnünk! Ez bejelentkezéssel történik, amihez szükség van a MÁK regisztrációhoz kapcsolódó ügyfélkapus jelszóra és felhasználói névre!

A "Bejelentkezés" menüpontra kell kattintani, mely után átirányít a rendszer az ügyfélkapus felületre, ahol a felhasználói név és a jelszó megadásával el lehet végezni a belépést! Annyi teendőnk van még csupán, hogy ki kell választanunk a képviselt ügyfelet a megjelenő listából (már ha van ilyen, mert ha nincs akkor a saját nevében variációt kell kijelölnünk)!

 

Hol találjuk a felületen a hiánypótláshoz szükséges adatlapot?

Ha a fentieket helyesen hajtottuk végre, akkor a következőt kell látnunk a képernyőn:

A megjelenő felületen az "Általános ügyintézés" menüpontra kell kattintanunk!

 

A lenyíló menüből a "Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése" lehetőséget kell választani!

Ha nincs megkezdett hiánypótlásunk, akkor az "Új beadvány készítése" opcióra kattintunk! Ha van, akkor pedig a "Beadványok keresése" lehetőségre! (Mi most az előbbi esetet visszük tovább!)

 

A megjelenő "Jogcím" ablak legördülő listájából kiválasztjuk - LEADER pályázatok hiánypótlása esetén - a "LEADER helyi felhívások (VP)" lehetőséget!

Ezzel eljutottunk ahhoz a felülethez, ahol konkrétan el is tudjuk végezni a hiánypótlást!

Itt, először is a "Hivatkozott vonalkód" mezőben meg kell adni a HP levél iratazonosító számát (vonalkód), ami után automatikusan generálódik a hivatkozott irat ikttaószáma. A "Tárgy" legördülő listájából kiválasztjuk a hiánypótlás" opciót, majd pedig a rövid leírásban leírjuk, hogy miért nyújtjuk be ezt a dokumentumot, s mit tartalmaz a beküldött dokumentum halmaz! Ezt követően pedig már nincs más teendőnk, mint a HP-hoz szükséges dokumentumk kiválasztása és feltöltése.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor célszerű leellenőrizni a munkánkat, amit az "Ellenőrzés" menüvel tehetünk meg! Ha készen vagyunk és az ellenőrzés is hibátlan visszajelzéssel zárult, akkor a HP beadható a "Beadás gombbal".

Amennyiben el szeretnénk menteni beadás előtt az eddig elkészülteket, úgy a "Mentés" parancsra kell kattintanunk, ami után a "Kilépéssel" elhagyhatjuk a felületet! A későbbiek során a munka innen folytatható!

 

2019.12.10.


 



KAPCSOLAT

Amennyiben kérdése, javaslata, ötlete lenne, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségeink